maandag 25 februari 2013

Cheers bij Q-music

Hi! 

Vanmiddag was Cheers aanwezig in de studio van Q-music. 
Waarom? Om het optreden van Opium bij te wonen.
Opium is een meidengroep van 3 toffe madammen, Inge Moerenhout, Katia Alens en Joyce de Troch, die 15 jaar geleden, een jaar lang vele mannenharten sneller hebben doen slaan met hun aanstekelijke songs en verleidelijke optredens.
Na het zingen van hun bekendste hit hebben we hen een aantal leuke vragen gesteld en weten we weer wat meer over het reilen en zeilen van de Showbizz en het verleden van Opium. 

Alle ladies van Opium vonden het leuk om weer in de spotlights te staan maar eigenlijk zijn ze nooit ver weg geweest uit de kijker. Ze hebben allemaal een druk leven zowel binnen als buiten de BV-industrie. Ik vroeg hen of er een comeback aan zat te komen, maar jammergenoeg zijn ze niet van plan om een nieuwe single te maken en blijft het bij de Q-music performance. De muziekindustrie is de afgelopen 15 jaar dan ook erg hard veranderd en ziet er helemaal anders uit. Ze wel erg zijn tevreden met de succesperiode die ze hebben gehad en denken dat dit niet te evenaren valt. Je merkt ook aan alle oprakelingen uit het verleden dat ze enorm veel fun hebben gehad met z'n drieën. Ze zijn blijkbaar ook op vele warme vakantiebestemmingen geweest voor onderdelen van hun project, wat mij toch zeker een pluspunt lijkt aan de job, niet? :) 
Ondanks verschillende voorstellen zouden ze enkel over de schreef te trekken zijn met een enorm interessant (lees financieel voordelig) aanbod, maar dat is er voorlopig dus blijkbaar nog niet. 
De quote van het interview: "BV was vroeger nog geen scheldwoord. Nu is alles vergankelijker, vroeger kon je echt je stempel drukken en die blijft jaren hangen."
Joyce de troch haalt ook aan dat ze het 'warm water' hebben uitgevonden 15 jaar terug. En dat is dus niet te herhalen volgens haar. Wel opmerkelijk is dat Joyce verwijst naar K3, die de kinderversie van Opium zou zijn, en die zijn ontstaan door hun succes, wat wel een interessante insteek is. Toch denken ze wel dat een comeback zou werken aangezien ze hun vroegere fans behouden hebben. Het zou nostalgie zijn, maar dat zullen we niet te weten komen. 

Vooral Inge Moerenhout gaf steeds heel spontane en interessante antwoorden. Na verschillende leuke anekdotes en herinneringen van hun avonturen in de showbizzwereld gaven ze ons een aantal leuke tips mee, nl. 1) Blijf jezelf, spontaan zijn is erg belangrijk. 2) Als groep heb je allemaal specifieke kenmerken en karaktereigenschappen nodig die je onderscheiden en apart maken, maar ook juist verbinden en die elkaar kunnen versterken. 3) Een dosis geluk ,en het juiste ding doen op het juiste moment.
En een laatste tip: als Cheers een succes-verhaal wordt, geniet ervan want tijd gaat snel. 
Ik denk dus dat zeker op de goede weg met Cheers, hoewel we het helemaal anders gaan aanpakken als Opium. Maar dat komen jullie binnenkort te weten ;) 

Foto's van Opium zijn vanaf morgen te bekijken op onze facebookpagina: http://www.facebook.com/pages/Cheers-Online/401968706547875

Zo, hopelijk hebben jullie ook weer wat bijgeleerd. Ik in ieder geval wel. 
Cheerkiss,
Amy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten